Αρχική Σελίδα
Banner
Καλώς Ήλθατε
Athens Fashion Film Festival 2020

Μια τριήμερη διεθνής συνάντηση όπου η μόδα συναντά τον κινηματογράφο, διαξάγεται στην Αθήνα από την Παρασκευή 14 έως την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 .

Μετά την περσινή επιτυχία του στο Μέγαρο, το Athens Fashion Film Festival επιστρέφει με τη 2η έκδοση του που θα φιλοξενηθεί στο βιομηχανικό μουσείο Τεχνόπολις στο Γκάζι και πιο συγκεκριμένα στο πρόσφατα ανακαινισμένο Αμφιθέατρο χωρητικότητας 300+ ατόμων.

Μια πολιτιστική συνάντηση για κινηματογραφιστές, σχεδιαστές μόδας, δημιουργικούς σκηνοθέτες, εικαστικούς καλλιτέχνες, διαφημιστικά πρακτορεία, εταιρείες παραγωγής, brands, εταιρείες μόδας, πρακτορεία μόδας, ηθοποιούς, σεναριογράφους, δημοσιογράφους, VIPs, διασημότητες, bloggers, σχολεία τέχνης / μόδας / οπτικοακουστικών σπουδών, επιμελητές τέχνης, καλλιτέχνες, συλλέκτες, ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η ηθικά βιώσιμη μόδα, λάτρεις της μόδας και του κινηματογράφου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης athensfff.com

και στο ενδιαφέρον άρθρο του διαδικτυακού περιοδικού FLIX.gr

 
Αποχαιρετισμός σ΄έναν σπουδαίο Σχεδιαστή Μόδας

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του Σχεδιαστή και του Ανθρώπου Γιάννη Τσεκλένη.

Ο βίος του υπήρξε ένας εξαίρετος καμβάς γεμάτος χρώματα και φώς, γεμάτος δύναμη ζωής, γεμάτος δύναμη πρωτοπορίας και δημιουργίας.

Θα αποτελεί πάντοτε φωτεινό σημείο αναφοράς στη συλλογική μας μνήμη.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής σταχυολογήσαμε ορισμένα άρθρα και συνεντεύξεις που αποτυπώνουν συνοπτικά τη ζωή και το αξιόλογο έργο του:

Έφυγε από την ζωή ο πρωτοπόρος σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης (Σοφία Σούζα, TLife)

 

Ο Πρωτοπορος Γιαννης Τσεκλένης και η ελληνική κλωστοϋφαντουργία (Αργυρώ Μποζώνη, TheToc.gr)

 

Γιάννης Τσεκλένης: Αυτό που δεν είναι αρμονικό, δεν μπορεί να γίνει ποτέ κλασικό (Αλεξάνδρα Σκαράκη, Huffingtonpost.gr)

 

Γιάννης Τσεκλένης (1937-2020): O σχεδιαστής που λάνσαρε την ελληνική μόδα στα πέρατα του κόσμου (Χρήστος Παρίδης, Lifo.gr)


Γιάννης Τσεκλένης: Η άνοδος, η πτώση και η αρρώστια -Το πατρόν της ιστορίας ενός ζωντανού θρύλου της μόδας (Mυρτώ Λοβέρδου, BOVARY.gr)

 

Έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής μόδας Γιάννης Τσεκλένης (ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ web)

 
Έκθεση "Υφάνσεις" στο μουσείο ΜπενάκηΣτο κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη πραγματοποιείται από 22/11/2019 έως 16/02/2020 η περιοδική έκθεση "ΥΦΑΝΣΕΙΣ". Στη έκθεση γίνεται η παράλληλη παρουσίαση ζωγραφικών έργων σημαντικών ελλήνων εικαστικών και αντίστοιχων εξαιρετικών Ταπισερί με τα ίδια μοτίβα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώνονται ξεναγήσεις, διδακτικές εκδηλώσεις για σχολικές ομάδες και εργαστήρια για παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του μουσείου, ενώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να πατήσετε εδω.

 
Κοπή Πίτας Συλλόγου 2020

Σε χαρούμενο κλίμα και με την παρουσία συναδέλφων, φοιτητών και φίλων του Συλλόγου, έγινε η εκδήλωση Κοπής Πίτας για το 2020.

 

Η ραγδαία ανάπτυξη των κλάδων Κλωστοϋφαντουργίας και Ένδυσης παγκοσμίως και η σταδιακή επιστροφή της παραγωγής στις χώρες της Ευρώπης, μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι η νέα δεκαετία που ξεκινά το 2020 θα ξαναφέρει τους ελληνικούς κλάδους Κλωστοϋφαντουργίας και Ένδυσης στις κορυφαίες θέσεις της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

 

Ευχόμαστε, οι Κλωστοϋφαντουργοί Μηχανικοί της χώρας μας, που αποτελούν τους πλέον εξειδικευμένους Μηχανικούς για τους βιομηχανικούς κλάδους Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης και Μόδας, αλλά και Χρωμάτων, Πολυμερών και Χαρτιού, να οδηγήσουν τις εξελίξεις μέσα από διοικητικές θέσεις ευθύνης και καινοτόμο επιχειρηματικότητα, κάνοντας την ελληνική βιομηχανία και πάλι ανταγωνιστική και ενισχύοντας την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Read more...
 
Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και περιβαλλοντικές προκλήσεις, τα κύρια συμπεράσματα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΔΑ

Με την παρουσία επιχειρηματιών και επαγγελματιών των κλάδων Κλωστοϋφαντουργίας και Ένδυσης από όλη την Ελλάδα και φυσικά καθηγητών και φοιτητών, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Η εξέλιξη της Κλωστοϋφαντουργίας σε έναν σύγχρονο κόσμο σχεδίασης καινοτόμων προϊόντων (Evolution of Textiles in a modern world of product creation)», στο συνεδριακό κέντρο της Πανεπιστημιούπολης 2 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.


Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν 80 περίπου άτομα, οργανώθηκε από το νέο τμήμα Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής το οποίο προήλθε από την συνένωση των τμημάτων Κλωστοϋφαντουργών Μηχανικών και Μηχανικών Αυτοματισμού του πρώην ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, με την υποστήριξη και τη χορηγία του Συλλόγου μας.

Read more...
 
«StartPrev12345NextEnd»

Page 1 of 5
 

Ανακοινώσεις

Η εταιρεία Κ. ΒΕΛΛΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στον Πειραιά, Νέο Φαλήρο και δραστηριοποιείται στην Παραγωγή  Υφασμάτων  εδαφοκάλυψης, αγροτικών εφαρμογών και βιομηχανικής συσκευασίας απο νήματα πολυπροπυλενίου, ζητά έμπειρο Υφαντή κατά προτίμηση για πλήρη απασχόληση.

Read more...