Αρχική Σελίδα Νέα για μόδα
Ειδήσεις για τη μόδα
Πουλόβερ που περιποιούνται την επιδερμίδα!

Ζεστά πουλόβερ που ενυδατώνουν ή θρέφουν την επιδερμίδα ενόσω τα φοράτε δεν αποτελούν πλέον αντικείμενα της φαντασίας μας. Χάρη σε ένα νέο label, το Twosquaremeter, που είναι οικολογικό και έχει δημιουργηθεί στη Γερμανία από το Innovation and Clothing Factory, μπορείτε να έχετε πλεκτά στην γκαρνταρόμπα σας με καλλυντικές ιδιότητες. Τα εν λόγω items που συνδυάζουν μόδα και ομορφιά αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα.

Περισσότερα...

 
Ρούχα από… σπρέι

Ένας Ισπανός σχεδιαστής ρούχων, σε συνεργασία με επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου, παρουσίασε το πρώτο «ένδυμα» στον κόσμο, το οποίο δημιουργείται με ψεκασμό από ειδικό σπρέι. Μέσα σε μόλις 15 λεπτά, το ρούχο μπορεί να ψεκαστεί απευθείας πάνω σε ένα σώμα.

 
«Ατρωτες»… κάλτσες!

Ο εντοπισμός ακόμη και μιας ανεπαίσθητης τρυπίτσας στην κάλτσα αποτελεί μια αρκετά εκνευριστική στιγμή για όλους. Ένας 23χρονος Αμερικανός με σπουδές στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και επιχειρηματικό μυαλό, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει υλικά που χρησιμοποιούνται σε αλεξίσφαιρα γιλέκα όπως το κέβλαρ (Kevlar) και τα ανθρακονήματα, σε… κάλτσες!. Ο Κάμερον Κάρτερ ονόμασε την επινόησή του Socrates και, όπως εγγυάται ο ίδιος, οι «άτρωτες» κάλτσες δεν πρόκειται να τρυπήσουν ποτέ.

Read more...
 
Οι παραδοσιακές τέχνες αναβιώνουν και δίνουν ώθηση στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα της μόδας

Όπως διαπιστώθηκε κατά το πρόσφατο θερινό εργαστήριο παραδοσιακής υφαντικής και την παράλληλη ερευνητική εργασία που οργανώθηκε στην Κρήτη (καλοκαίρι2013) από το τμήμα Κλωστοϋφαντουργών Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραία σε συνεργασία με την "Αποστολή Πηνελόπη-Γκάντι", η ελληνική παράδοσιακή τέχνη "κρύβει" ένα μεγάλο δυναμικό, το οποίο μέσα από φρέσκιες ιδέες επιχειρηματικότητας μπορεί να βρεί διέξοδο στην παγκόσμια αγορά. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Κλωστοϋφαντουργών Μηχανικών που στήριξε με χορηγία το θερινό εργαστήριο και παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξή του, προβλέπει οτι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μεγάλος αριθμός δράσεων που θα προσπαθούν να "παντρέψουν" την ελληνική παραδοσιακή τέχνη με σύγχρονές μορφές  επιχειρηματικότητας.

Read more...
 
Κοστούμι και Κινηματογράφος - Τα κοστούμια του Game of Thrones "από κοντά"

Η Michele Clapton ξεκίνησε ως σχεδιάστρια μόδας και αργότερα στράφηκε στη σχεδίαση κοστουμιών για τηλεοπτικές σειρές. 'Οπως λέει η ίδια σε συντεύξεις της, πριν ξεκινήσει τη σχεδίαση κάνει προσεκτική μελέτη της εποχής και του τόπου που τοποθετούνται τα κουστούμια και αναλύει μαζί με το σκηνοθέτη τους χαρακτήρες που θα "ντύσει". Στη συνέχεια ετοιμάζει mood boards για κάθε έναν χαρακτήρα ξεχωριστά και ξεκινά τη σχεδίαση. Πολλές από τις εξαιρετικές λεπτομέρειες της δουλειάς της δεν μπορούν να φανούν στην τηλεοπτική οθόνη, αλλά αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα δείτε το άρθρο της LIFO: Τα κοστούμια του "Game of Thrones" από κοντά

Τα κοστούμια του “Game of Thrones” από κοντά Πηγή: www.lifo.gr
Τα κοστούμια του “Game of Thrones” από κοντά Πηγή: www.lifo.gr