Αρχική Σελίδα Νέα για μόδα Οι παραδοσιακές τέχνες αναβιώνουν και δίνουν ώθηση στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα της μόδας
Banner
Οι παραδοσιακές τέχνες αναβιώνουν και δίνουν ώθηση στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα της μόδας

Όπως διαπιστώθηκε κατά το πρόσφατο θερινό εργαστήριο παραδοσιακής υφαντικής και την παράλληλη ερευνητική εργασία που οργανώθηκε στην Κρήτη (καλοκαίρι2013) από το τμήμα Κλωστοϋφαντουργών Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραία σε συνεργασία με την "Αποστολή Πηνελόπη-Γκάντι", η ελληνική παράδοσιακή τέχνη "κρύβει" ένα μεγάλο δυναμικό, το οποίο μέσα από φρέσκιες ιδέες επιχειρηματικότητας μπορεί να βρεί διέξοδο στην παγκόσμια αγορά. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Κλωστοϋφαντουργών Μηχανικών που στήριξε με χορηγία το θερινό εργαστήριο και παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξή του, προβλέπει οτι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μεγάλος αριθμός δράσεων που θα προσπαθούν να "παντρέψουν" την ελληνική παραδοσιακή τέχνη με σύγχρονές μορφές  επιχειρηματικότητας.

Σε ημερίδα που έγινε στο ΤΕΙ Πειραιά (11.04.2013) για να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του θερινού εργαστηρίου παραδοσιακής Κρητικής υφαντικής, ο πρόεδρος του συλλόγου ανέφερε ότι οι παραδοσιακές τέχνες είτε σε επίπεδο οικοτεχνίας, είτε σε επίπεδο ευρύτερων δικτύων συνεργατών, μπορεί να δώσει οικονομική διέξοδο σε πολλούς νέους και να συμβάλλει στην επιχειρηματικότητα της χώρας. Ο μεγάλος μάλιστα αριθμός τουριστών που επισκέπτεται κάθε χρόνο τη χώρα, αναζητώντας "απεγνωσμένα" κάποια γνήσια ελληνικά "προϊόντα-ενθύμια" ανάμεσα στα κινεζικής προέλευσης τουριστικά είδη, καθιστά ευκολότερη μια εγχώρια μορφή επιχειρηματικότητας που "έμμεσα" έχει έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα.

Ο οίικος μόδας "Zeus and Δione", που ίδρυσαν οι Δήμητρα Κολοτούρα και η Mareva Grabowski, αποτελεί σαφές παράδειγμα και επιβεβαιώνει τη νέα δυναμική.

Διαβάστε περισσότερα στo αρθρό της Lifo...